Medisch pedicuren / Diabetische pedicuren / Basic pedicuren

Wist u dat u voeten een belangrijk onderdeel is van uw lichaam?

 

Waarom is voetverzorging zo belangrijk?

Veel mensen besteden weinig aandacht aan hun voeten, terwijl onze voeten ons lichaam dragen. Geef jij jouw voeten de aandacht die ze verdienen?

Aandacht besteden aan gezichtsverzorging vinden we vaak heel normaal, maar hierbij vergeten we vaak onze voeten, die toch echt veel te verduren hebben. We lopen gemiddeld per dag 8.000 tot 10.000 stappen, dat is in een heel leven gemiddeld 185.000 kilometer! In 185.000 kilometer kan je maar liefst 4x rond de wereld lopen. Kortom; voetverzorging is niet alleen zeer belangrijk, het voelt ook heerlijk aan en het ziet er verzorgder uit.

Doordat onze voeten veel te verduren hebben is voetverzorging zeer belangrijk. Wanneer je niet regelmatig naar de pedicure gaat, kun je klachten krijgen zoals bijvoorbeeld pijn in de voeten, eelt, ingescheurde nagels en pijnlijke kloven. Maar liefst 20% van de inwoners krijgen jaarlijks te maken met voetklachten, waarbij vrouwen vier keer zoveel last hebben van voetproblemen dan mannen.

Dit komt vooral door het dragen van (te hoge) hakken. Those heels aren’t made for walking girls! Regelmatige voetverzorging helpt eventuele klachten te voorkomen. Maar wat kun je zelf aan voetverzorging doen en wanneer kan je het beste een pedicure bezoeken? Zelf jouw voeten verwennen Heb je veel gestaan of gelopen en heb je daardoor pijnlijke voeten? Neem een voetenbad. Week je voeten in een teiltje gedurende 15 minuten met bijvoorbeeld bruistabletten of badolie. Hierdoor zullen je voeten weer ontspannen en als herboren aanvoelen.

Heb je echter veel en snel last van eeltvorming, diepe en pijnlijke kloven of ingescheurde nagels? Dan kun je beter naar de pedicure gaan. Wanneer je regelmatig een bezoek brengt aan de pedicure bij Huidcentrum La Vida Health en Beauty zullen de klachten van pijnlijke voeten, kloven, ingegroeide of schimmelnagels of likdoorns worden verholpen. Bij ons krijgen jouw voeten de behandeling die ze verdienen.

 

Basic pedicuren

* Desinfecteren van de voeten ( heerlijk voetenbadje )

* Nagels knippen

* Verwijderen van eelt ( na gelang de hoeveelheid, indien er nooit onderhoud is geweest kan de prijs worden aangepast )

* Verzorgen nagelomgeving 

* Polijsten van de voeten

* Insmeren van de voeten

* Daarna wordt u verwend met een mooie verzorgende nagelak

 

Diabetische Medische pedicuren

 

Diabetische screening

Voor mensen die suikerziekte hebben, ofwel diabetes mellitus, is het van groot belang dat hun voeten door een erkende meische pedicure behandeld worden. Zij kunnen ervoor zorg dragen dat de voeten van diabetes patiënten goed verzorgd worden en dat zij in een vroeg stadium voetproblemen bij diabetes patiënten kunnen herkennen.

Bij een eerste afspraak zullen de voeten moeten worden gescreend, voordat de voeten behandeld worden. Een screening is bedoeld om eventuele vroegtijdige risicofactoren te ontdekken en dan, indien nodig, actie te ondernemen naar de huisarts, podotherapeut of diabetes verpleegkundige.

Anamnese

Eerst zal de behandelaar een aantal vragen stellen over de voorgeschiedenis, die relevant zijn om een goed beeld te vormen van de gehele mens die voor hem/haar zit. Deze anamnese is ook erg belangrijk om een eventuele hulpvraag naar boven te krijgen en verder uit te diepen.

De behandelaar stelt vragen over diabetes (type, medicatie, hoe lang al, HbA1c-waarde, of er eerder een ulcus en dergelijke geweest is) en probeert te achterhalen of er problemen of beperkingen zijn die met gevoelsuitval of vaatproblemen samenhangen.

In verband met de risico’s kunnen er vragen gesteld worden over de leefsituatie van de patiënt en of deze zijn eigen voeten nog kan zien en verzorgen (zelfmanagement).

Ook rookgedrag en alcoholgebruik kunnen ter sprake komen. Wat weet de patiënt zelf over de risico’s van voetproblemen bij diabetes? Kennis hierover is heel belangrijk bij het voorkomen van diabetische wonden. Als de behandelaar over de kennis van de patiënt twijfelt, zal hij of zij deze goed informeren.

Voelen van de temperatuur De behandelaar kijkt ook of er temperatuurverschillen zijn tussen de linker- en de rechtervoet. Dit wordt met de hand van de rug gevoeld of gemeten met een huidthermometer.

Testen van de bloedvaten Vervolgens worden de slagaders gevoeld of pulsaties (bloeddoorstroming). In een gezonde situatie zijn 2 slagaders te voelen, één op de wreef van de voet en één achter de binnenkant van de enkel. Als bloedvaten dichtslibben en de doorstroming van het bloed niet meer gevoeld kan worden, betekend dit een verhoogd risico voor het krijgen van een ulcus. Dit wordt in Tabel I aangeduid met ‘Verlies aan PAV’.

**Huidcentrum La Vida Health and Beauty zal u de nodige zorg en verwenning geven**

 

Medische pedicuren

* Desinfecteren van de voeten

* Nagels knippen

* Verwijderen van eelt, kloven en eventuele likdoorn(s)

* Verzorgen nagelomgeving

* Behandeling schimmelnagels en / of ingegroeide nagel

* Frezen en polijsten van de nagels

* Polijsten van de voeten

* Desinfecteren van de voeten en de schoenen

* Insmeren van de voeten

* Indien gewenst een verzorgende nagellak

( prijs blijft hetzelfde indien men dit niet wenst )