hyperpigmentatie, melasma, chloasma, ouderdomsvlekken, acne, donkere kringen onder de ogen

Pigmentatie

We spreken van pigmentstoornissen als er teveel of juist te weinig pigment in de huid aanwezig is.

Bruine verkleuring van de huid ook wel hyperpigmentatie genoemd doorgaans goedaardig. Deze huidafwijking treedt meestal vanaf middelbare leeftijd op bij mensen met een licht huidtype die veelvuldig aan zonlicht hebben blootgestaan.

Meestal voorkomend in het gezicht en op de handruggen.

Melama, ook wel zwangerschapsmasker genoemd, is een goedaardige bruine verkleuring in het gelaat bij vrouwen die zwanger zijn, de pil of hormoonmedicatie gebruiken. Melasma komt met name voor op het voorhoofd, de jukbeenderen, de bovenlip en de kin. Het is een onschuldige huidafwijking die, na de bevalling of na het stoppen met de pil of andere hormoonmedicatie, vaak weer spontaan verdwijnt.

Als een vrouw eenmaal melasma heeft gehad, is de kans groot dat het zich onder invloed van een zwangerschap, hormoonmedicatie, pilgebruik of zonlicht opnieuw ontwikkelt. Post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) Post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) is een goedaardige rode tot bruine verkleuring van de huid.

Het komt voor op plaatsen waar een ontsteking heeft plaatsgevonden, zoals bij acne of eczeem. Nadat de ontsteking is verdwenen, kan de verkleuring zeer langzaam wegtrekken, maar dit is lang niet altijd het geval. moedervlekken) kunnen vanaf de geboorte aanwezig zijn, maar de meeste ontstaan tussen het 3e en 40ste levensjaar. Erfelijke aanleg en zonverbrandingen op kinderleeftijd kunnen de ontwikkeling van naevi (moedervlekken) stimuleren. In een enkel geval kan een naevus (moedervlek) zich kwaadaardig ontwikkelen.

Hoe ontstaan pigmentstoornissen?

Hyperpigmentatie Pigment, ook wel melanine genoemd, is een kleurstof die kleur geeft aan je haren, de iris van je oog en aan je huid. Naarmate het lichaam ouder wordt, kunnen hormoonveranderingen, stress en vochtgebrek de aanmaak van pigment stimuleren. Dit noemen we hyperpigmentatie. Door dit proces ontstaan er pigmentvlekken: ontsierende verkleuringen in het gezicht of elders op het lichaam. Ook zonnebaden zonder bescherming leidt in de meeste gevallen tot pigmentvlekken.

Behandeling

Behandeling op maat, eerst wordt er gekeken over welk pigment-aandoening het gaat. Daarna, wordt met u besproken welke opties er zijn.

Pico-laser kan u hyperpigmentatie verlichten of zelfs laten verdwijnen.

Derma 4 pen, pakt het probleem aan, hersteld waar het kan en geeft een langdurig effect. Hier wordt een speciale serum toegepast.

Hyperpigmentatie, melasma, chloasma, ouderdomsvlekken, acne, donkere kringen onder de ogen zal tot het verleden behoren.

Indien ik zie dat ik u niet kan helpen of een afwijking zie, zal ik u doorsturen naar een Cosmetisch arts!