Verwijderen van Couperose

GESPRONGEN HAARVAATJES

Onder invloed van externe agressors zoals UV-stralen, koude, wind, pollutie enz. kunnen de MMP’s (matrix-metallo-proteinases) in onze huid overactief worden en de cellen, van de extra-cellulaire matrix zelf, aanvallen. Dat zorgt voor gesprongen haarvaatjes.

Een verzwakte extra-cellulaire matrix is niet in staat om de micro-capillairen tonisch te houden, waardoor uw gesprongen haarvaatjes uiteindelijk zichtbaar worden aan het huidoppervlak. Er zijn diverse oorzaken voor het ontstaan van deze vaatjes:

• Ouderdom

• Overmatig zonnen

• Roken

• Erfelijke aanleg

• Overmatig alcoholgebruik

De behandeling kan niet de oorzaak van de rode haarvaatjes wegnemen. Om nieuwe vorming van rode haarvaatjes te voorkomen is vaak ook een aanpassing van leefgewoonten vereist, zoals matiging met zonnen, minder alcoholgebruik of stoppen met roken.

De haarvaatjes worden behandeld met IPL (Intense Pulse Light) of diathermie. Dankzij de speciale golflengte van het licht worden de haarvaatjes verwarmd, waardoor de wand van het bloedvaatje samentrekt en door het lichaam wordt opgeruimd. Dit proces wordt wel aangeduid als coagulatie van haarvaatjes.

Het IPL-licht verwarmt het vaatje door de huid heen, zodat de huid niet wordt beschadigd. In principe moet u rekening houden met een noodzaak van na geland de aandoening. Het kan in 1 keer, voorbeeld spinavie of vier tot acht behandelingen. Het ligt eraan hoeveel er behandeld moet worden en hoelang u al met dit probleem te kampen heeft.

De prijs ervan wordt bepaald tijdens een intakegesprek, waarbij u uitgebreid over de behandeling geïnformeerd wordt. Deze is overigens nagenoeg pijnloos, op enkele lichte prikkels na.